Naslovnica VIJESTI INFO U TOKU UREĐENJE OBJEKTA HADŽI BESIM-BEGOVE DŽAMIJE U HOTONJU

U TOKU UREĐENJE OBJEKTA HADŽI BESIM-BEGOVE DŽAMIJE U HOTONJU

191

Uređenje prostora u i oko objekta džamije u Hotonju privodi se kraju. Vrijedne ruke džematlija i prijatelja dokaz su koliko sloga među ljudima može učiniti dobra na ovom svijetu.

Sredstva za realizaciju ovog projekta, kako kaže Salih ef. Ćato, imam džemata Hotonj, nisu u potpunosti obezbijeđena. Korak po korak, od decembra 2018. godine do danas sredstva doniraju džematlije ovog džemata ali i prijatelji koji su za uređenje saznali i putem interneta a i programa TV Vogošća. Svaki pa i projekat uređenja džamije, podržala je Općina Vogošća. Nakon što je završeno vanjsko, radovi na unutrašnjem uređenju podrazumijevaju, između ostalog, krečenje te iscrtavanje levhi.

U dogledno vrijeme planirano je također da vjerskom objektu u Hotonju, hadži Besim-begovoj džamiji, bude izvršena rekonstrukcija krova kako bi dosadašnji bio zamijenjen kupolom. Svaki hajr, pa i ovaj projekat promocija je dobra i odvraćanje od zla, što je ujedno i ljudska zadaća na ovom svijetu- kazao je, između ostalog ef. Ćato, prilikom posjete ekipe TV Vogošća.