Naslovnica VIJESTI INFO U NASELJU ROSULJE NASTAVLJA SE IZGRADNJA SEPARATNE KANALIZACIJE

U NASELJU ROSULJE NASTAVLJA SE IZGRADNJA SEPARATNE KANALIZACIJE

125

Općina Vogošća je uradila glavni projekat separatnog kanalizacionog sistema čija je vrijednost više od tri miliona KM. Radnici firme “Hidrom” iz Vogošće izvode radove na izgradnji fekalne i kišne kanalizacione mreže u naselju Rosulje. Za ovu godinu obezbjeđena su sredstva u iznosu od 600.000 KM. Načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima danas je obišao radove. Primarno da se izgradi glavni cjevovod u naselju Rosulje. U prvoj fazi je postavljeno 676 metara cijevi profila 300 mm sa 32 reviziona okna a druga faza podrazumjeva postavljanje 270 metara cijevi sa 28 revizionih okana” istakao je načelnik Smajić.

Pandemija koronavirusa uzrokovala je kašnjenje u realizaciji projekta jer je dobavljač cijevi iz Rumunije obustavio proizvodnju na određeno vrijeme, rekao nam je Omer Puriš poslovođa firme “Hidrom” i istakao zahvalnost i građanima i Općini Vogošća na razumijevanju.

Sredstva su obezbjedili Federalno ministarstvo finansija, Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo i Općina Vogošća. Nakon završetka radova na glavnom cjevovodu, naredne godine će biti nastavljena izgradnja po krakovima.