Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANI USPJEŠNI NA MEĐUNARODNOJ UTRCI “VIVICITTA 2022”

VOGOŠĆANI USPJEŠNI NA MEĐUNARODNOJ UTRCI “VIVICITTA 2022”

270

U nedjelju je u Sarajevu, nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom, održana međunarodna utrka “Vivicitta 2022”. Među nekoliko stotina učesnika bili su i članovi Atletskog kluba Vogošća i Taekwondo kluba Victory te drugi mladi Vogošćani koji su nastupili za svoje škole i fakultete ili individualno. Neki od njih domogli su se i pobjedničkog postolja.
U konkurenciji takmičarki iz osnovnih škola najbrža je bila Nadža Bejdić, učenica OŠ “Mirsad Prnjavorac” i članica AK Vogošća.
U konkurenciji učenika srednjih škola najbrži je bio Adnan Efendić (Atletski klub Vogošća) dok je drugoplasirani bio Dino Halilović, inače član Košarkaškog kluba Vogošća.
Kod učenica srednjih škola trećeplasirana je bila Hana Hajdarpašić, članica Taekwondo kluba Victory.
Adi Čizmo, student FASTO bio je najbrži u konkurenciji studenata dok je u rekreativnoj utrci kao drugoplasirani završio Amel Velić, također naši sugrađani.
Dužina trase bila je 3,3 kilometra dok su seniori trčali dionicu od 10 kilometara. Organizator Manifestacije bio je Sportski savez Kantona Sarajevo, uz podršku Ministarstva kulture i sporta KS, a generalni organizator je UISP (Unione Italiana Sport per tutti) iz Italije.