Naslovnica VIJESTI INFO VELIKI BROJ VOGOŠĆANA KORISTI NEXTBIKE SISTEM GRADSKIH BICIKALA

VELIKI BROJ VOGOŠĆANA KORISTI NEXTBIKE SISTEM GRADSKIH BICIKALA

76

Veliki broj građana koristi Nextbike, naročito u doba pandemije korona virusa kada se bicikl preporučuje kao najmanje rizično prevozno sredstvo“ kazao je Ahmed Ćerimović iz Nextbike BiH. Dodaje da je sve više onih koji se odlučuju za vožnju biciklom, bez obzira da li se radi o rekreativnoj vožnji ili obavljanju svakodnevnih obaveza i poslova.

Svi korisnici koji se registruju, za samo 20 KM godišnje, Nextbike gradske bicikle mogu koristiti ne samo u Vogošći i Sarajevu već i u više od 100 gradova u svijetu u kojima postoji ovaj sistem. Bicikli su građanima dostupni 24h dnevno kao i podrška call centra pozivom na broj: 033 28 21 29 koji su biti na raspolaganju korisnicima za sva pitanja i nejasnoće. Inače, građani Vogošće javna bicikla nove generacije mogu koristiti na sedam lokacija. Registracija i najam bicikala vrši se putem mobilne aplikacije, a registrovani korisnik može vršiti najam bicikala bilo gdje u svijetu.

Ovaj projekt donosi brojne benefite lokalnoj zajednici, kao što su očuvanje okoliša, jačanje svijesti o zdravom načinu života, jačanje turističke ponude i brojne druge.