Naslovnica VIJESTI INFO USPJEŠNO IZVEDENA VJEŽBA EVAKUACIJE U OŠ „PORODICE EF. RAMIĆ“ U SEMIZOVCU

USPJEŠNO IZVEDENA VJEŽBA EVAKUACIJE U OŠ „PORODICE EF. RAMIĆ“ U SEMIZOVCU

759

Služba Civilne zaštite Općine Vogošća uspješno je realizovala prvu od dvije planirane vježbe sa učenicima osnovnih škola “Porodice ef. Ramić” i “Mirsad Prnjavorac”. Vježba evakuacije je izvedena kao dio programa obuhvaćenog Memorandumom o razumijevanju koji je Općina Vogošća potpisala sa organizacijom “Save the Children” u junu 2019.godine. Ovaj Memorandum je potpisan sa ciljem realizacije projekta “RELOC – Izgradnja otpornosti na prirodne i druge nepogode u oblasti obrazovanja u lokalnim zajednicama, faza 2”.

Evakuacija je za cilj imala uvježbavanje učenika, nastavnog i drugog osoblja za djelovanje u slučaju izbijanja požara, odnosno za evakuaciju u slučaju neželjenih događaja, kao i uvježbavanje drugih struktura u kriznim situacijama uključenih u zaštiti i spašavanju.

Akcija evakuacije je izvedena efikasno i uspješno i to prije svega zahvaljujući dobroj koordinaciji svih svih učesnika, vatrogasaca, policije, timova DZ i CK Vogošća. U svim aktivnostima su učestvovali i pripadnici CZ, kao i organizacije „Save the children“.

Ista vježba planirana je i za OŠ “Mirsad Prnjavorac” za petak 15.11.2019.godine.