Naslovnica VIJESTI INFO NASTAVLJA SE BORBA ZA LIJEČENJE DJEČAKA TARIKA ROVČANINA IZ VOGOŠĆE

NASTAVLJA SE BORBA ZA LIJEČENJE DJEČAKA TARIKA ROVČANINA IZ VOGOŠĆE

765

Nastavlja se borba za liječenje sedmogodišnjeg dječaka Tarika Rovčanina koji boluje od najtežeg oblika epilepsije. Tarik je rođen kao zdrava beba, a zdravstveni problemi su počeli nicanjem prvih zubića kada je imao sedam mjeseci. Tada je prvi put medicinski zbrinut i konstatovan mu je težak oblik epilepsije sa serijom od po 20 do 30 napada u toku 24 sata svakih sedam do 10 dana.

Konačna cijena tretmana na klinici u Turskoj još nije poznata, ali se zna da samo genetska analiza košta 8.000 eura. Zbog toga što porodica nema ni približno dovoljno novca za Tarikovo liječenje, organizovana je humanitarna akcija koja još traje.

Prije tri sedmice dogodila se još jedna tragedija kada je majka dječaka Sanda Lier iznenada preminula u 36. godini, a ni svi napori ljekara u Kliničkom centru Koševo da joj spase život nisu pomogli. U međuvremenu, brigu o malom dječaku preuzeli su njegova nana i tetka.

Svi ljudi dobre volje koji žele pomoći malom Tariku mogu to učiniti pozivom na broj 17006 (donirate 2 KM), a sredstva možete uplatiti i na račun organizacije Pomozi.ba:

ZA UPLATE IZ BIH

Intesa Sanpaolo Banka BiH

154-180-20085330-48

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo

Svrha: Tarik Rovčanin