Naslovnica VIJESTI INFO UPIS PRVAČIĆA U NOVU ŠKOLSKU GODINU: U OŠ „ZAJKO DELIĆ“ VEĆ UPISANO...

UPIS PRVAČIĆA U NOVU ŠKOLSKU GODINU: U OŠ „ZAJKO DELIĆ“ VEĆ UPISANO 30 MALIŠANA

607

Zbog pandemije koronavirusa školske učionice su prazne  a nastava se odvija putem interneta. Prvog aprila počeo je upisni rok u OŠ „Zajko Delić“ i roditelji su dužni da djecu, koja su 1.marta ove godine navršila pet i po godina i stariju, upišu u školu. Prema riječima direktorice škole Anise Sivac, do sada je upisano 30 prvačića.

S obzirom da je period pandemije koronavirusa, roditelji mogu prijavu za upis djece pronaći putem interneta na stranici škole te je popuniti i poslati eletronskim putem, dok prateću dokumentaciju (izvod iz Matične knjige rođenih, ljekarsko uvjerenje o psiho/fizčkoj sposobnosti djeteta, potvrdu o pohađanju Obaveznog programa predškolskog odgoja i CIPS prijavu boravka kao dokaz o pripadnosti školskom području- na uvid) dostaviće naknadno prema uputama resornog ministarstva po okončanju pandemije. Do daljnjeg se odgađa i testiranje, a onima koji iz opravdanih razloga nisu upisali djecu u prvom upisnom roku u školu, biće to omogućeno u drugom roku, u augustu.

Direktorica OŠ „Zajko Delić“ na Kobiljoj Glavi Anisa Sivac kaže da menadžentu i nastavnicima nedostaje nastava, dječija graja i školsko zvono te do povratka u školske klupe svima želi dobro zdravlje.