Naslovnica VIJESTI INFO OŠ “ZAJKO DELIĆ” URUČEN RAČUNAR ZA UČEŠĆE U PROJEKTU “VOLONTIRANJE JE COOL”

OŠ “ZAJKO DELIĆ” URUČEN RAČUNAR ZA UČEŠĆE U PROJEKTU “VOLONTIRANJE JE COOL”

245

Učenici OŠ „Zajko Delić“ sa Kobilje Glave svojim volonterskim aktivnostima u prethodnoj godini dali su veliki doprinos lokalnoj  zajednici. A njihov angažman prepoznali su prijatelji projekta „Volontoranje je cool“,  misija OSCE-a u BiH, koja je nagradila škole računarima. Jedan je uručen OŠ „Zajko Delić“. Projekat kao što je poznato već nekoliko godina zaredom uspješno provodi Centar za razvoj omladinskog aktivizma – CROA.

Cijeneći zdravlje i sigurnost zaposlenika i saradnika, a na prvom mjestu zdravlje djece učesnika projekata,  tim CROA svoje  radne zadatke obavlja od kuće. Jedna od stvari koju je moguće raditi i na daljinu je poticati na dobro, na pomaganje drugima, pa se može reći da se projekat “Volontiranje je cool!” nastavlja u kućnim uslovima. Djeca slikaju i šalju fotografije kojima zabilježe kako pomažu mlađoj braći i sestrama ili starijim ukućanima pa i komšijama.

Nažalost od nekih važnih projekata moralo se odustati ili ih je barem trebalo odgoditi za neko bolje vrijeme koje svi s nestrpljenjem iščekujemo.

Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA jedno je od udruženja koje je sa svojim kapacitetima na raspolaganju građanima tokom trajanja pandemije koronavirusa. Zahvaljujući ananimnom donatoru obezbijedili su računar i donirali OŠ „Zahid Baručija“.