Naslovnica VIJESTI INFO SIMBOLIČNO I UZ NALOŽENE MJERE ZAŠTITE U VOGOŠĆI ODRŽANA MANIFESTACIJA „PLANINARSKA ROŠTILJADA...

SIMBOLIČNO I UZ NALOŽENE MJERE ZAŠTITE U VOGOŠĆI ODRŽANA MANIFESTACIJA „PLANINARSKA ROŠTILJADA – SARAJEVSKI ĆEVAP“

359

I ove godine je na popularnom vogošćanskom izletištu  Motka održana manifestacija „Planinarska roštiljada – sarajevski ćevap“.   Ove godine sa manjim brojem učesnika, simbolično i u skladu sa aktuelnom situacijom, vogošćanski planinari su pripremili ćevape za svoje članove i druge goste koji su se zatekli na domu. Ovogodišnja manifestacija je započela iz  centralnog dijela Vogošće odakle su ekipe gostiju automobilima krenule do Konovice, a potom pješke preko Tihovićkih brda do Motke.

Prisutni gosti i članovi imali su  priliku da uživaju u nadaleko poznatom domaćem specijalitetu ćevapčićima, prirodnim ljepotama krajolika,  šarenilu  jesenjih  boja i ugodnom  društvu.  Planinarsko društvo “Planinar” zbog pandemije COVID-19 sve svoje aktivnosti je svelo na minimum. Dom je vikendom otvoren i na raspolaganju izletnicima uz obavezno poštovanje naloženih higijensko-epidemioloških mjera.