Naslovnica VIJESTI INFO TAKMIČARI ATLETSKOG KLUBA VOGOŠĆA OSVOJILI 16 MEDALJA NA ATLETSKOM KUPU U ILIJAŠU

TAKMIČARI ATLETSKOG KLUBA VOGOŠĆA OSVOJILI 16 MEDALJA NA ATLETSKOM KUPU U ILIJAŠU

131

U subotu 3. jula na Gradskom stadionu u Ilijašu održan je Atletski kup u sklopu Manifestacije „Ilijaški dani“. Takmičenju je pristupilo oko šezdeset takmičara. Na Atletskom kupu učestvovali su i atletičari iz Atletskog kluba Vogošća. Trenerica Amela Prnjavorac je istakla zadovoljstvo ostvarenim rezultatima. Na kupu je nastupalo 18 takmičara iz AK Vogošća a osvojili su 16 medalja. Učesnici su se takmičili u tri atletske discipline, u trčanju na 60 metara za sve kategorije, bacanju vortexa i kugle.

Članica Atletskog kluba Vogošća  Elma Jahić jedna je od osam najboljih atletičarki na družavnom prvenstvu u svojoj generaciji u disciplini bacanje kugle. Elma je bila uspješna i u Ilijašu gdje je osvojila zlatnu medalju, također u disciplini bacanje kugle.  Istakla je da je ponosna na svoj klub, posebno što su bili domaćini Atletskog kupa Grada Sarajevo koji se nedavno održao.

Atletski klub Vogošća  napraviće pauzu sa treninzima tokom mjeseca jula, nakon čega slijede pripreme za takmičenja koja ih očekuju do kraja sezone.