Naslovnica VIJESTI INFO OSNOVNOJ ŠKOLI „MIRSAD PRNJAVORAC“ URUČENA VRIJEDNA DONACIJA

OSNOVNOJ ŠKOLI „MIRSAD PRNJAVORAC“ URUČENA VRIJEDNA DONACIJA

156

Osnovnoj školi „Mirsad Prnjavorac“  danas je uručena vrijedna donacija koju ju obezbijedila humanitarna organizacija Crveni polumjesec. Riječ je o modernoj opremi za kabinet vjeronauke koju čini stolovi, stolice, tabla i IT pomagala za učenike. Generalni direktor U.A.E Crvenog polumjeseca Mahmoud Y. Aly je istakao da se ova organizacija preko 25.godina  bave humanitarnim radom, te su odlučili da i ovoj školi doniraju svu potrebnu opremu za kabinet vjeronauke, koja će služiti nastavnom osoblju i učenicima. Donatorka ovog projekta je Hanan Hasan Abdullah  El- Mesavi.

Nastavnica Dženita Hafizović se u ime škole zahvalila donatorima na ovoj vrijednoj donaciji, koja će olakšati rad učenicima i nastavnicima, a časove vjeronauke učiniti zanimljivijim. Dobili su šesnaest novih klupa, 32. stolice, novu tablu, laptop i ostalu tehničku opremu, koja će im mnogo značiti u obavljavanju nastavnih sadržaja.

Humanitarna organizacija Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata, na području Bosne i Hercegovine djeluje od 1996.godine. Tokom proteklih 25.godina organivozali su brojne humanitarne, samostalno ili u saradnji sa drugim humanitarnim organizacijama. Važan segment njihovog djelovanja je pomoć djeci i obrazovnim institucijama.