Naslovnica VIJESTI INFO OD SVESTRANE LILE DELALIĆ SAZNALI SMO KUPUJU LI VOGOŠĆANI POLOVNU ROBU?

OD SVESTRANE LILE DELALIĆ SAZNALI SMO KUPUJU LI VOGOŠĆANI POLOVNU ROBU?

1077

Najbolja kupovina je ona u kojoj za malo novca dobijete nešto kvalitetno, zato i ne čudi što je šoping u „second hand“ trgovinama u posljednje vrijeme sve popularniji. Što se izbora tiče u takvim prodavnicama ima svega, od kvalitetnih i očuvanih komada odjeće do namještaja, zavjesa, tehničke robe itd. O ovakvim prodavnicama mišljenja su podijeljena, jedni su za, a drugi protiv. Mi smo posjetili radnju naše poznate Vogošćanke Lile Delalić i s njom razgovarali o ovoj temi.

Nasmijana Lila nas je dočekala na vratima prodavnice i sa širokim osmijehom požela dobrodošlica. Ponudila nam je da razgledamo šta to ona nudi, a bogata ponuda je jednostavno nevjerovatna. Haljine, suknje, majice, sakoi, tašne, a mnogi komadi su sa potpisima poznatih dizajnera.

Lila kaže da se ovim poslom počela baviti prije 15 godina na nagovor prijateljice i da se nije pokajala. Posao je zahtjevan jer se roba stalno mora nabavljati, a riječ je o odjeći iz Njemačke na koju su plaćeni porezi i ostale dadžbine. Pojašnjava nam neumorna i energična da ovdje ima svega za različite ukuse, za različite dubine džepa i dodaje da se ne žali jer Vogošćani često ovdje pronalaze omiljene komade odjeće. Prilikom boravka u prodavnici Lile Delalić zaista smo uživali i pronašli neke zaista odlične komade odjeće.predlažemo da je i vi posjetite i uvjerite se u ovu priču.