Naslovnica VIJESTI INFO NAČELNIK OPĆINE VOGOŠĆA MIGDAD HASANOVIĆ OBIŠAO ZAVRŠNU FAZU RADOVA NA ROSULJAMA

NAČELNIK OPĆINE VOGOŠĆA MIGDAD HASANOVIĆ OBIŠAO ZAVRŠNU FAZU RADOVA NA ROSULJAMA

100

U ulici Rosulje danas su počeli radovi na postavljanu završnog sloja asfalta saobraćajnice čija je  dužina 280 metara. Riječ je o novoj saobraćajnici, koja će odgovarati potrebama sve intenzivnijeg naseljavanja  Rosulja.

U ranijem  periodu u trupu ove saobraćajnice izvedeni su radovi na izgradnji separatne kanalizacije i vodovodne mreže. Radove izvodi firma “Ame” d.o.o. Breza. Vrijednost predmetnih radova u ulici Rosulje iznosi 400. 000  KM, a finansiraju se sredstvima Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, putem Direkcije za puteve Kantona Sarajevo i iz budžeta Općine Vogošća.

Radovima je obuhvaćen iskop projektovane trase saobraćajnice, priprema podtla za ugradnju grede, izrada grede,  tamponskog sloja, drenaže, ugradnja betonskih ivičnjaka, postavljanje slivnika za odvodnju, asfaltiranje kolovoza u dva sloja, asfaltiranje pješačkih staza, te izrada horizontalne i vertikalne saobraćajne signalizacije. Kolovoz je širine 6 metara, a obostrane pješačke staze širine po 1,6 metara. Nadzor nad radovima vrši Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo.