Naslovnica VIJESTI INFO DJEVOJČICA LAMIJA ĐOZO UBACILA MILIONITU BOCU U RECIKLOMAT KOJI SE NALAZI U...

DJEVOJČICA LAMIJA ĐOZO UBACILA MILIONITU BOCU U RECIKLOMAT KOJI SE NALAZI U VOGOŠĆI

2024

Lamija Đozo učenica je Osnovne škole „Mirsad Prnjavorac“ u Vogošći koja svakodnevno prikuplja plastične boce i reciklira, a novac koji dobije donira udruženju Pomozi.ba. Ona je protekle sedmice ubacila milionitu flašu u reciklomat koji se nalazi u Vogošći. Prilikom našeg susreta ova djevojčica velikog srca kazala nam je kako je sve počelo.

Kaže Lamija da je sa svojim drugarima imala priliku prikupljati boce, te da je sretna što se u Vogošći nalaze dva reciklomata. Otkrila nam je koje benefite najčešće koristi, a naravno dodaje da voli pomagati i drugim ljudima.

Za kraj našeg razgovora Lamija je poslala poruku svim građanima da ne odlažu otpad van predviđenih kontejnera, ali i da redovno prikupljaju sve boce ili druge predmete koji se mogu reciklirati. Projekat korištenja reciklomata kod Upravne zgrade JU KSC Vogošća zaživio je prošle godine u mjesecu decembru.

Osnovni cilj zapravo je čistoća grada, ali i podizanje ekološke svijesti građana. Za deset ubačenih boca u reciklomat mogu se ostvariti brojne pogodnosti. Svojim gestom građani će moći podržati rad Udruženja „Pomozi. ba“ ili zaraditi besplatnu vožnju u gradskom javnom prijevozu, ostvariti pogodnosti na parking mjestima KJKP „Rad“, zaraditi besplatnu ulaznicu u Pionirsku dolinu, ulaznicu za Vrelo Bosne ili dopunu kredita „BH Telecoma“.