Naslovnica VIJESTI INFO GRAĐANI VOGOŠĆE ZASLUŽUJU KVALITETNIJI JAVNI GRADSKI PREVOZ

GRAĐANI VOGOŠĆE ZASLUŽUJU KVALITETNIJI JAVNI GRADSKI PREVOZ

185

Informacija o stanju javnog gradskog prevoza izazvala je nešto dužu raspravu na 39. redovnoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća. Između ostalog, vijećnici su rekli da još uvijek nisu ispunjeni osnovni kriteriji kvalitetnog prevoza građana naše općine.

Prema riječima Keme Zilića kantonalno ministarstvo saobraćaja pokušava riješiti dugogodišnje, nagomilane probleme prevoza građana u tzv. prigradskim općinama.

„Činjenica je da u što skorijem vremenu očekujemo nabavku novih 16 minibusa i autobusa što će se direktno manifestovati na redovnost održavanja linija na području KS, pa i na relacijama Sutjeska-Vogošća i Stup-Vogošća“ kaže Zilić.

Tokom rasprave vijećnici su izrazili nezadovoljstvo kvalitetom usluga KJKP „GRAS“, prije svega zbog neredovnog saobraćanja nekih linija i nepoštivanja redova vožnje.

S druge strane, bez favorizovanja kompanije „Centrotrans-Eurolines“ vijećnici su pohvalili kvalitet usluga ponuđen građanima Vogošće. Safudin Čengić generalni direktor ove kompanije kaže da su spremni za otvaranje novih linija prema našoj općini.