Naslovnica VIJESTI INFO ELEKTRODISTRIBUCIJA SARAJEVO O AKTIVNOSTIMA U OPĆINI VOGOŠĆA

ELEKTRODISTRIBUCIJA SARAJEVO O AKTIVNOSTIMA U OPĆINI VOGOŠĆA

109

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Vogošća vijećnici su primili k znanju Informaciju o aktivnostima na toplifikaciji i gasifikaciji općine Vogošća. Kada je u pitanju Elektrodistribucija snabdijevanje korisnika električnom energijom se odvija bez problema, a na području općine Vogošća su izgrađene dvije nove trafostanice, u naseljima Tihovići i Krč.

Prema informacijama JP Elektroprivreda BiH – Podružnica Elektrodistribucija Sarajevo snabdijevanje električnom energijom na području općine Vogošća u 2023. godini je bilo kontinuirano i stabilno, odnosno vršene su redovni obilasci i kontrole distributivne mreže i ista je u zadovoljavajućem stanju. U Elektrodistribuciji Sarajevo sezonu grijanja dočekuju spremno.

Nedžad Gušić, rukovodilac službe za pripremu investicija Elektrodistribucije Sarajevo je istakao dobru saradnju sa Općinom Vogošća. Nakon izgradnje dvije nove trafo stanice na području općine Vogošća JP Elektroprivreda BiH – Podružnica Elektrodistribucija Sarajevo planira izgradnju trafo stanice Donja Jošanica.