Naslovnica VIJESTI INFO DOM ZDRAVLJA VOGOŠĆA: SAMO U CENTRALNOM OBJEKTU DNEVNO VIŠE STOTINA PACIJENATA

DOM ZDRAVLJA VOGOŠĆA: SAMO U CENTRALNOM OBJEKTU DNEVNO VIŠE STOTINA PACIJENATA

294

Bliži nam se period sezonskih prehlada, a s obzirom na činjenicu da je i rtg aparat koji je isporučen ambulanti u Semizovcu u funkciji, to će značajno olakšati rad i služiti građanima koji trebaju dijagnostiku.

U sklopu Doma zdravlja Vogošća, pored centralnog objekta djeluje i nekoliko područnih ambulanti. I u ovim objektima pandemija koronavirusa donijela je drugačije uslove rada. Kako je pojasnio prim.dr. Almir Pašagić, direktor Doma zdravlja Vogošća, najviše pacijenata u područnim ambulantama je na Kobiljoj Glavi, a novootvoreni objekat na Rosuljama također je rasteretio centralni Dom zdravlja. Uglavnom pacijentima se pružaju usluge u oblasti primarne zdravstvene zaštite, bilo telefonom da se zatraži savjet ljekara ili dolaskom u ambulante, a samo kroz centralni objekat Doma zdravlja Vogošća dnevno prođe oko 400 pacijenata.

Covid-19 je virusna infekcija koja je poremetila zdravstveni sistem cijelog svijeta a tako i u našoj zemlji. Ostaje nada da će nakon pandemije iskustva poslužiti kako bi se unaprijedio sistem rada za dobrobit pacijenata.