Naslovnica VIJESTI INFO ČLANOVI TAEKWONDO KLUBA VICTORY BORAVILI NA PRIPREMAMA U KAMPU NA BJELAŠNICI

ČLANOVI TAEKWONDO KLUBA VICTORY BORAVILI NA PRIPREMAMA U KAMPU NA BJELAŠNICI

152

Zbog pandemije korona virusa ove godine se nisu mnogo takmičili ni članovi Taekwondo kluba Viktory, ali su ipak redovno trenirali a dio priprema su imali u i ljetnom kampu na Bjelašnici. Devetnaest članova proteklog vikenda boravilo je na olimpijskoj ljepotici, pridržavajući se svih higijenskih mjera koje su preporučile nadležne institucije, i na nešto drugačiji način vršili pripreme za takmičenja koja bi se mogla održati u narednom periodu. Nadaju se da će u oktobru nastupiti na Državnom prvenstvu u Zenici, ukoliko to epidemiološka situacija bude dozvoljavala.


Redovni treninzi kluba se održavaju na tri lokacije u Vogošći, kako bi svima koji žele trenirati ovu borilačku vještinu olakšali i omogućili što jednostavniji dolazak na treninge.
Taekwondo klub Victory jedan je od najmlađih sportskih kolektiva u Vogošći i za manje od tri godine ostvarili su vrhunske rezultate u ovom sportu i postali prepoznatljivi kako u BiH, tako i šire.
Prema riječima predsjednice kluba Lamije Alić, svi zainteresovani mogu doći na neki od treninga i postati članom ovog kluba, ali se o upisu i ostalim informacijama također mogu informisati na fb stranici kluba.