Naslovnica VIJESTI INFO „SKAKAVAC TRAIL“ I OVE GODINE OKUPLJA VELIKI BROJ UČESNIKA

„SKAKAVAC TRAIL“ I OVE GODINE OKUPLJA VELIKI BROJ UČESNIKA

298

Sve je spremno za održavanje utrke „Skakavac trail 2020“. Već četvrtu godinu za redom, u organizaciji Planinarskog društva „Skakavac“ organizovat će se utrka, koja će kako kažu organizatori i ove godine okupiti više od 200 učesnika, sportista, iz naše zemlje i regiona.
PD „Skakavac“ najavilo je održavanje četiri različite trke, a ono što je posebno je i održavanje trke sa psima, tzv. Canicross. Najduža staza od 77 km pripremljena je za najspremnije trkače koji su se prijavili za učešće na II Državnom prvenstvu u brdskom trčanju.
Promocija sporta, organizacija različitih manifestacija samo su dio onoga čime se bavi ovo planinarsko društvo, a kako kažu cilj im je da promovišu prirodne ljepote naše općine i Kantona Sarajevo. Samo u prethodnom periodu obilježili su preko 160 km staza koje će svim ljubiteljima prirode olakšati i uljepšati šetnje prirodom.
„Skakavac trail 2020.“ održat će se u nedjelju 06.09.2020. godine, a cilj i svečana manifestacija proglašenja pobjednika, dodjele medalja i zahvalnica biće upriličena u kompleksu LD „Lane“.