Naslovnica VIJESTI INFO U OPĆINI VOGOŠĆA UPRILIČEN PRIJEM ZA NAJMLAĐEG VOGOŠĆANSKOG HAFIZA DAVUDA ZEĆU

U OPĆINI VOGOŠĆA UPRILIČEN PRIJEM ZA NAJMLAĐEG VOGOŠĆANSKOG HAFIZA DAVUDA ZEĆU

143

Davuda Zeću, najmlađeg vogošćanskog hafiza danas je ugostio načelnik Općine Vogošća Edin Smajić sa saradnicima i uručio mu prigodne poklone. Davud je trinaestogodišnjak, skroman i nenametljiv, odličan učenik osmog razreda OŠ „Mirsad Prnjavorac“, a ljubav prema Kur'anu mu je razvijala mama Elida.

Općinski načelnik Edin Smajić je izjavio da mu je čast ugostiti i upoznati naše sugrađane na koje smo svi ponosni i čvrsto im stisnuti ruku. Ovakve prilike mu predstavljaju posebno zadovoljstvo, dodao je Smajić. Davud je na svečanom prijemu upriličenom za njega pokazao da je pristojan i lijepo odgojen dječak. Pažljivo je saslušao sve koji su se obratili, a na postavljena pitanja je odgovarao sramežljivo. Još uvijek ne zna koju školu će upisati nakon završenog osnovnog obrazovanja, ali zna da će se nastaviti družiti sa knjigama i  Kur'anom.

Prijemu je prisustvovao  i Emir Sulejmani predsjednik omladinskog udruženja „Tempo“ koje je stipendiralo Davuda. Inače, juče je za Davuda u Centralnoj vogošćanskoj džamiji proučena hafiska dova.