Naslovnica VIJESTI INFO DVANAESTI TURNIR “ŠEVALA MUJIĆ”: SPORTSKA ČAROLIJA I VRHUNSKI DOGAĐAJ KOJEM...

DVANAESTI TURNIR “ŠEVALA MUJIĆ”: SPORTSKA ČAROLIJA I VRHUNSKI DOGAĐAJ KOJEM SE SVI RADO VRAĆAJU

327

U Vogošći je proteklog vikenda održan 12. turnir u ritmičkoj gimnastici. Međunarodnog je karaktera, a ekipe  su stigle iz Srbije, Bugarske, Portugala, Izraela, Holandije i Bosne i Hercegovine. Takmičenje je održano u grupnim i individalnim vježbama. Želja organizatora je da ritmička gimnastika ima zasluženo mjesto u našem društvu ali i sačuvati  uspomenu  na Ševalu Mujić, jedinu ženu šehida iz Vogošće.

Organizaciju turnira je podržala Općina Vogošća. Na otvaranju prisutnima se obratio općinski načelnik Edin Smajić. “Ševala Mujić je bila naša ratna drugarica, pamtimo je vedru, uvijek nasmijanu borila se za nas,  za djecu. Zato mi je iznimno drago vidjeti ovoliko djece ovdje. Sva djeca imaju jedan san,  a to je da budu uspješni u onome što rade i mi im to moramo omogućiti. Čestitam organizatoru na ovakvom jednom spektaklu, a učesnicima želim mnogo sportske sreće u takmičenju.” – rekao je na otvaranju turnira načelnik Općine Vogošća Edin Smajić.

Takmičarski duh prijatna atmosfera, lijepa zabava i druženje ono su što ovaj turnir čini posebnim. Dobrodošlicu gostima je poželio i Adamir Raščić, predsjednik GK “Olimp” iz Vogošće, te kazao kako je presretan što se nastavlja jedna lijepa tradicija i izrazo svoje žaljenje zbog događanja u Ukrajini koja su  razlog da ove godine nismo mogli  ispratitii nastupe takmičarki iz Ukrajine i Rusije.

Poseban doživljaj bio je nastup svjetskih prvaka u gala programu Katarine Pisetsky i Dimitrija Brakhova, koji su svojim  nevjerovatnim programom  i vještinama prisutne u dvorani “Amel Bečković” ostavili bez daha. Kompletan događaj objektivom svoje kamere je zabilježio fotograf svjetskog glasa i prijatelj turnira Bert Treuren.