Naslovnica VIJESTI INFO KUGLAŠI VOGOŠĆE IZGUBILI OD BOSNE

KUGLAŠI VOGOŠĆE IZGUBILI OD BOSNE

198

Kuglaški klub Vogošća već nekoliko godina član je Prve lige FBiH. Kuglaši Vogošće treniraju i igraju u odličnim uslovima, a kuglana koja se nalazi u dvorani „Amel Bečković“ jedna je od najboljih na ovom području. Utakmice u ligi igraju se vikendom, a posljednju su kuglaši Vogošće odigrali u nedjelju protiv Bosne. Nakon gostujuće pobjede nad Brotnjom u derbiju devetog kola Prve lige FBiH gosti iz Visokog su bili bolji rezultatom 7:1, a jedinu pobjedu Vogošćanima je donijela Minela Ćeško koja se priključila ekipi prije nekoliko dana.

Ovom pobjedom Bosna ostaje u borbi za titulu prvaka lige, odnosno za ulazak u Premijer ligu u kuglanju. Za viši rang potrebno je mnogo više truda i rada, ali i finansija. Porazom je Vogošća definitivno izgubila šanse za Premijer ligu. U vrhu tabele su ostali Mostar i Bosna, a Vogošća je treća. I u Visokom je zainteresovanost omladine za kuglanje na niskom novou, kao i u mnogim klubovima, iako su uslovi odlični.

Rivalstvo Vogošće i Bosne traje godinama. Našim kuglašima je ovo drugi poraz od iste ekipe u sezoni, Visočaci su slavili u prvom meču 8:0. Tri kola su do kraja prvenstva. Pored Mostara, Bosne, Brotnja i Vogošće u ligi je još i Bihać.