Naslovnica VIJESTI INFO „BLAGOSTANJE“ U VOGOŠĆI: U VRIJEME PANDEMIJE PODJELA 100 PREHRAMBENIH PAKETA

„BLAGOSTANJE“ U VOGOŠĆI: U VRIJEME PANDEMIJE PODJELA 100 PREHRAMBENIH PAKETA

987

Humanitarna organizacija „Blagostanje“ pomaže građanima Vogošće kad god je to potrebno. U vrijeme pandemije koronavirusa nisu zaboravljeni oni koji teško žive i trebaju pomoć društva.

Kako su kazali aktivisti koje smo zatekli danas u džematu Blagovac, „Blagostanje“ je trenutno pripremilo 1.500 paketa u vrijednosti oko 70.000 KM koji su raspoređeni u više bh područja. Stotinu paketa je određeno za Vogošću i raspoređuju se u dogovoru sa nekoliko džemata ali i udruženja koja su se u ovoj lokalnoj zajednici stavila na raspolaganje Štabu CZ.

Prema riječima aktiviste pomenute organizacije Fuada Abaspahića, paketi koji sadrže 20 prehrambenih artikala uz brašno prvobitno su bili planirani za Ramazan, ali s obzirom na situaciju u vrijeme koronavirusa, podjela paketa prema odluci donatora vrši se ovih dana. Deset paketa je isporučeno tokom današnjeg dana džematu Blagovac i isto toliko džematu Hotonj. Abaspahić je kazao da „Blagostanje“ vodi pregovore sa drugim prijateljskim organizacijama da se organizuje podjela barem 10.000 prehrambenih paketa u BiH.