Naslovnica VIJESTI INFO IMAM DŽEMATA HOTONJ SALIH ef. ĆATO: DJECA BEZ PROBLEMA PRATE MEKTEBSKU NASTAVU

IMAM DŽEMATA HOTONJ SALIH ef. ĆATO: DJECA BEZ PROBLEMA PRATE MEKTEBSKU NASTAVU

391

Imam džemata Hotonj Salih ef. Ćato jedan je od onih koji nisu prekinuli izvođenje mektebske nastave sa djecom, te je vjersku pouku organizovao online, putem interneta i to veoma uspješno. Slijedeći instrukcije vjersko-prosvjetne službe Medžlisa islamske zajednice Sarajevo nastavak mektebske nastave u uslovima pandemije koronavirusa u džematu Hotonj uspješno prati  130 polaznika.

„ Ja sam više nego zadovoljan zainteresovanosti kako djece tako i roditelja koji su sa oduševljenjem prihvatili ovaj novi način rada“ kazao je između ostalog ef. Ćato u izjavi za TV Vogošća, te dodao da je djeci već poznat sistem on line nastave jer na isti način pohađaju nastavu povezani sa svojim školama. Djeci je motivacija važana, pa sa djecom se podijele i sadržaji poput neke predstave ili crtanog filma kako bi ostali duhom jaki u ovim za njih posebno teškim vremenima, obrazložio je ef. Ćato.

Širenje globalne pandemije koronavirusa je negativno utjecalo na skoro sve sfere života, uključujući i vjerske obrede te je ef.Ćato izrazio nadu da će sve ovo Allahovu pomoć ubrzo biti jučer i da ćemo se vratiti svojim obavezama na način kako je to bilo prije pandemije.