Naslovnica VIJESTI INFO VODA U KRIVOGLAVCIMA NIJE ZA PIĆE

VODA U KRIVOGLAVCIMA NIJE ZA PIĆE

66

Iz Općine Vogošća obavještavaju građane koji koriste vodu sa lokalnog vodovoda „Krivoglavci“ da ta voda, prema novim nalazima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, nije ispravna za piće. Iz Službe za komunalne poslove Općine Vogošća stiglo je obavještenje sljedeće sadržine:
Dana 10.06.2020. godine u sklopu redovne analize vode na lokalnom vodovodu Krivoglavci uzet je uzorak vode od strane Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.
Nakon mikrobiološke analize vode ustanovljeno je da ispitani uzorak vode na ovom lokalnom vodovodu NE ODGOVARA prema Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće („Službeni glasnik BiH“ br. 40/10; 30/12; 62/17).
U vodi lokalnog vodovoda Krivoglavci pronađene su bakterije koje su epidemiološki opasne po zdravlje korisnika, a prisustvo istih vidljivo je iz dostavljenog izvještaja o mikrobiološkom ispitivanju vode, a koji je putem fax-a proslijeđen Općini Vogošća.
Obzirom da ovakva voda nije za piće i drugu tehničku upotrebu, mole se korisnici da istu ne upotrebljavaju sve do obavijesti o higijenski ispravnoj vodi, koja će biti dostavljena od strane Zavoda za javno zdravstvo KS.