Naslovnica VIJESTI INFO METEOPATSKI PROBLEMI SVE PRISUTNIJI MEĐU POPULACIJOM

METEOPATSKI PROBLEMI SVE PRISUTNIJI MEĐU POPULACIJOM

157

 

Gotovo sve osobe na određeni način reaguju na vremenske prilike. Rijetki se osjećaju dobro za vrijeme izrazito visokih ili izrazito niskih temperatura ili kod naglih promjena temperature zraka. Ljudski je organizam vrlo osjetljiv na promjene temperature, vlažnosti, vjetra, pritiska, padavina.

Sve te tegobe  najizraženije su kod naglih promjena temperature, promjena atmosferskog tpritiska  ili porasta vlage u zraku.

“Ublažavanje negativnih posljedica vremena moguće je  zdravom  i pravilnom  prehranom bogata voćem i povrćem, uzimanjem dovoljne količine čiste i zdrave vode, odmor boravak u prirodi. Zdravstveno stanje u ovakvim uslovima može se popraviti  koristieći prirodne preparate za jačanje organizma, pravilnom i izbalansiranom prehranom,  a ako je neophodno tj. ako su tegobe sve izraženije potrebno je potražiti i stručnu pomoć.” rekao je u izjavi za TV Vogošća dr. Rusmir Gadžo iz DZ Vogošća.

I, na kraju sve je u glavi, ne dozvolite da vam pogled na sivo nebo «pokvari» raspoloženje, jer sutra je novi, lijep i sunčan dan.