Naslovnica VIJESTI INFO PROJEKTOM “UMJETNOST DEMOKRATIJE” POČELE AKTIVNOSTI CROA U 2020. GODINI

PROJEKTOM “UMJETNOST DEMOKRATIJE” POČELE AKTIVNOSTI CROA U 2020. GODINI

121

Centar za razvoj omladinskog aktivizma CROA, prateći svoju osnovnu  misiju da kroz različite edukativne sadržaje utiče na povećanje omladinskog aktivizma na području cijele Bosne i Hercegovine, edukuje i potiče mlade kako bi postali nosioci aktivnosti usmjerenih razvoju i dobrobiti društva na lokalnoj i regionalnoj razini, te se integriraju u sve društvene sfere.

Neki od najznačajnih projekata koji su realizovani u 2019. godini su “Volontiranje je cool!”, “Jačanje omladinskog aktivizma u borbi protiv korupcije: Znanje IN, Korupcija OUT” itd…  S obzirom da smo već u 2020. godini, ekipa okupljena u CROA već vrijedno radi na realizaciji ovogodišnjih projekata, a jedan od njih je “Umjetnost demokratije”  koji je podržan u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu ReLOaD, kojeg finansira Evropska unija (EU) a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

RTV Vogošća dugi niz godina ima izuzetnu saradnju sa Centrom  za razvoj omladinskog aktivizma CROA, zato najoštrije osuđujemo vandalizam i pljačku kancelarije,   te krađu vrijedne opreme, 3 laptopa marke ASUS (jedan crvene, dva crne boje) i 3 laptopa marke hp (jedan bijeli dva crne boje).  Također apelujemo na sve odgovorne građane da ukoliko primijete da se ovi predmeti prodaju obavijeste  CROA-u.