Naslovnica VIJESTI INFO 23.02.1996. GODINE – JEDAN OD NAJVAŽNIJIH DATUMA U NOVIJOJ HISTORIJI OPĆINE VOGOŠĆA

23.02.1996. GODINE – JEDAN OD NAJVAŽNIJIH DATUMA U NOVIJOJ HISTORIJI OPĆINE VOGOŠĆA

172

Polaganjem cvijeća na spomen obilježjima, svečanom sjednicom Općinskog vijeća, te drugima prigodnim kulturnim i sportskim sadržajima sutra će biti obilježena 22. godišnjica reintegracije većeg dijela Općine Vogošća u ustavno–pravni poredak Federacije Bosne i Hercegovine. Upravo je 23. februar 1996. godine jedan od najvažnijih datuma u novijoj historiji Općine Vogošća. Bio je to datum kojeg su skoro četiri godine čekali svi prognani Vogošćani i datum koji je označio početak jednog novog razdoblja u poratom razvoju naše lokalne zajednice.

U povodu obilježavanja 23. februara 1996. godine, u prisustvu predstavnika vlasti, političkih partija, javnih ustanova i preduzeća, organizacija, udruženja, vjerskih zajednica i sportskih kolektiva, sutra u 14:30 sati će biti održana svečana sjednica Općinskog vijeća Vogošća. U Kino sali JU „KSC“-a Vogošća, gdje će sjednica biti održana, planirano je da se prisutnima obrate predsjedavajući Općinskog vijeća Tarik Curić, Općinski načelnik Edin Smajić i gosti. Prije početka sjednice i ove godine će delegacije na Centralnim spomen obilježjima šehidima i poginulim borcima, civilnim žrtvama rata i logorašima, u 14:00 sati položiti cvijeće.

Kako je kazao sekretar Općinskog vijeća Vogošća Mensud Omerović, svakog 23. februara sjećamo se povratka u Vogošću, kada je bila uništena i popaljena.