Naslovnica VIJESTI INFO ZAVRŠENI RADOVI NA UTOPLJAVANJU ŠKOLE “ZAJKO DELIĆ”

ZAVRŠENI RADOVI NA UTOPLJAVANJU ŠKOLE “ZAJKO DELIĆ”

133

Radovi su obuhvatili termoizolaciju fasade, zamjenu dotrajalih otvora, termoizolaciju konstrukcije prema tavanu, djelimičnu popravku krovne konstrukcije i zamjenu krovnog pokrivača, ugradnju termostatskih ventila na postojeće radijatore, zamjenu neefikasne rasvjete sa LED sijalicama, te pripremne i prateće radove u svrhu obnove objekta.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto je kazao da je sretan da se otvara još jedan objekat, nakon radova koji će unaprijediti kvalitet boravka za učenike i nastavnike, te istakao da objekti i ljepše izgledaju.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Enver Hadžiahmetović je rekao da je ovo još jedan od 40 objekata koji su obuhvaćeni projektom „Energijska efikasnost u javnim objektima Kantona Sarajevo“.

Ministrica za odgoj i obrazovanje Naida Hota-Muminović je naglasila da je sretna, jer ministarstva ostvaruju interresornu saradnju.

Direktorica škole Anisa Sivac istakla je da je ovo značajan dan za ovu školu.

„Završeni su radovi na utopljavanju, učionice su dobile nove prozore, to je veoma važno za dalji proces odgoja i obrazovanja jer su prostorije svjetlije i ljepše, a koristit ćemo i manje energije, te će zagađenje zraka biti manje. Zahvalni smo svima koji su realizirali ovaj projekat“, kazala je direktorica Sivac.

Finansiranje projekta je osigurano iz kreditnih sredstava Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u iznosu od osam miliona EUR-a, dok je Evropska unija osigurala nepovratna sredstva u iznosu od dva miliona EUR-a. (preuzeto sa zvanične stranice Vlade KS)