Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANSKI ŽUPNIK ALBERTO ZORNADA: SRETAN USKRS SVIMA

VOGOŠĆANSKI ŽUPNIK ALBERTO ZORNADA: SRETAN USKRS SVIMA

388

Danas se obilježava Veliki petak. To je dan kada se kršćani širom svijeta sjećaju Isusove teške i nasilne osude, muke i smrti na križu.

Katolici širom svijeta blagdan Uskrs obilježiće u nedjelju, 12.aprila.


Ovoga puta Svečana misa u crkvi Blažene Majke Terezije, kao ni u drugim crkvama neće biti služena zbog pandemije koronavirusa. Vjernici će sva liturgijska slavlja i obrede iz Katedrale u Sarajevu, zahvaljujući susretljivosti Bosanskohercegovačke radio-televizije (BHRT), moći pratiti na kanalima BHT1 i BHTHD (prijepodnevna slavlja) i na kanalu BHTHD (poslijepodnevna i večernja slavlja i obredi).


Vlč. Alberto Zornada, vogošćanski župnik u izjavi za TV Vogošća kazao je da će vjernici Uskrs obilježiti u krugu svojih porodica, te imajući u vidu vrijeme pandemije koronavirusa, u svojim molitvama ne smiju zaboraviti braću i sestre, bolesne i siromašne te zapostavljene. „Sretan Uskrs svima“ poručio je vlč. Zornada.

Podjećamo da su poruke Uskrsa poruke ljubavi. Najpoznatiji običaj vezan za ovaj blagdan je ukrašavanje jaja koja simbolično predstavljaju ponovno rađanje. Jaja se boje i ukrašavaju najčešće dva dana prije praznika.

Sretan Uskrs svim vjernicima!