Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANSKI RIBARI USPJEŠNI I NA TURNIRU “NOVOGRADSKI DANI 2017”

VOGOŠĆANSKI RIBARI USPJEŠNI I NA TURNIRU “NOVOGRADSKI DANI 2017”

218

U  sklopu manifestacije „Novogradski dani 2017“, na ribarskoj stazi Lađanica kod Dobroševića, u subotu 10. juna, održan je 17. po redu tradicionalni turnir u lovu ribe udicom na plovak.Učestvovalo je osam ekipa sa više od 40 ribara iz Sarajeva, Zenice i Tuzle.

Nakon trosatnog takmičenja i vaganja ulovljene ribe, proglašene su najbolje ekipe i pojedinci. U vrlo jakoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa USR „Sarajevo 1906“ iz Sarajeva koja je ulovila 3.860 grama ribe, pa im je zasluženo pripalo prvo mjesto i pobjednički pehar.

Na drugom mjestu bili su ribari iz Vogošće, treći su bili sportski ribolovci SIRK „Bistro“ – Tuzla. Četvrto mjesto pripalo je ekipe iz Novog Grada, dok su peti bili ribari iz Udruženja SRI „Stari Grad Sarajevo“.

U pojedinačnoj konkurenciji vodila se dosta ujednačena borba, jer su svi ribari imali bogat ulov ribe. Na kraju takmičenja ipak su proglašeni najbolji, a to su: Nadil Zahirović iz Tuzle, Ermin Hadžić iz Sarajeva i  Hasan Dolovac iz Vogošće.

U sklopu „Vogošćanskih dana 2017“ , 02. jula biće održan ribarski Kup BiH. Organizator je SRD Vogošća, a očekuje se dolazak velikog broja ekipa iz cijele BIH.