Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANSKI IRONMAN HARIS FAZLIĆ

VOGOŠĆANSKI IRONMAN HARIS FAZLIĆ

1946

Koja je granica izdržljivosti ljudskog organizma? Odgovor na ovo pitanje Vogošćanin Haris Fazlić potražio je u učešću u najpoznatijoj masovnoj triatlon utrci IRONMAN koja se već treću godinu održava u Puli u susjednoj Hrvatskoj.
Ljudi od čelika, kako ih zovu, trebaju savladati 114 kilometara (70,3 milje) plivanja, trčanja i vožnje biciklom, i sve to moraju završiti najkasnije unutar 8 sati i 30 minuta. I tako već 39 godina na uspješnim turnejama širom svijeta na kojima se okuplja hiljade vrhunskih triatlonaca, ali i onih koji po prvi put svoje tijelo žele izložiti ovom psihofizičkom izazovu.
Naš “Fazla” je uspio u tome, prošao je kroz cilj u pulskoj Areni ogrnut zastavom BiH nakon 5 sati, 53 minute i 27 sekundi. Našu zemlju je ove godine na takmičenju predstavljalo pet takmičara a tik iza Harisa kroz cilj su prošli i Haris Memišević i Nudžejma Softić. Nedugo nakon njih trku su završili i Saša Ivelić i Adem Balić.
Na ovogodišnjem izdanju IRONMAN 70.3 u Puli učestvovalo je više od 1.200 takmičara iz 53 zemlje svijeta a prvi kroz cilj je prošao Stefan Haubner iz Njemačke. Slijedili su ga Jure Majdič iz Slovenije te Vincent Van De Walle iz Belgije, dok je u konkurenciji žena najbrža bila takmičarka iz Austrije – Anna Przybilla.
Iskrene čestitke našem Harisu Fazliću i želimo mu puno sreće na narednom takmičenju koje ga očekuje u maju 2018.godine u Kotoru!