Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANSKI FUDBALSKI KLUBOVI DOMAĆINI OVOG VIKENDA

VOGOŠĆANSKI FUDBALSKI KLUBOVI DOMAĆINI OVOG VIKENDA

77

Fudbalska prvenstva u našoj zemlji počela su već odavno. U vikendu pred nama, na stadionima “Hakija Mršo” i “Ešref Ešo Pustahija” biće odigrano nekoliko utakmica.
Seniori Fudbalskog kluba Unis u subotu će na svom terenu dočekati Rudar iz Breze. Utakmica se igra u okviru 7. kola Druge nogometne lige FBIH grupa Centar a počinje u 15:30.
Kadeti Unisa igraju utakmicu 10. kola Omladinske lige BiH grupa Centar 1. Oni će u nedjelju biti domaćini ekipi Radnika iz Hadžića a utakmica počinje u 10 sati. Juniori su slobodni u ovom kolu.
Svoj prvi domaći meč u novoj sezoni odigraće seniori Nogometnog kluba Ozren iz Semizovca. Nakon visoke gostujuće pobjede protiv Respekta, u nedjelju 1. oktobra na stadionu “Ešref Ešo Pustahija” dočekuju Butmir. Utakmica počinje u 16:30.
Djevojke Ženskog nogometnog kluba Vogošća također igraju u nedjelju. One u okviru 3. kola Prve ženske lige FBiH dočekuju ekipu Intera iz Posušja. Ovaj put svoj domaći meč Vogošćanke igraju u Hrasnici, a utakmica se igra u nedjelju od 14 sati.
Na kraju spomenimo da će i omladinske selekcije svih vogošćanskih klubova tokom vikenda igrati svoje ligaške mečeve širom Kantona Sarajevo.