Naslovnica VIJESTI INFO VOGOŠĆANSKI BAZEN DOMAĆIN UČENICIMA ČETVRTIH RAZREDA IZ ILIJAŠA NA ŠKOLI PLIVANJA

VOGOŠĆANSKI BAZEN DOMAĆIN UČENICIMA ČETVRTIH RAZREDA IZ ILIJAŠA NA ŠKOLI PLIVANJA

119

20.03.2023.godine je počela sa realizacijom škola plivanja za učenike IV razreda osnovnih škola za školsku 2022/2023 godinu za općine Vogošća i Ilijaš. Do početka maja na rasporedu su bile škole sa područja općine Vogošća, a tokom maja škole sa područja Ilijaša. Projekt završava početkom juna 2023.godine.

Škola plivanja je projekat koji je tokom višegodišnje realizacije opravdao postojanje, a cilj ove škole je obučiti djecu osnovnim elementima plivanja i na taj način smanjiti broj neplivača. Kako su nam kazali prezadovoljni su uslovima na ovom bazenu, kao i instruktorima koji uče djecu osnovama plivanja.

Na časovima plivanja danas bili su i učenici OŠ „Podlugovi “, koji su nam kazali  da su savladali osnovne tehnike i vještine plivanja. Također, neki su po prvi put bili na bazenu  i kažu da im je ovo kao jedna od ostvarenih želja.

Osmjeh na dječijim licima je najbolji pokazatelj da projekat „Škola plivanja“ zaslužuje čistu peticu a iz ove općine ističu da se nadaju da će i naredne godine upravo na ovom bazenu realizovati časove plivanja.