Naslovnica VIJESTI INFO PLANINARSKI DOM “MOTKA” SPREMAN ZA OVOGODIŠNJU ĆEVAPIJADU

PLANINARSKI DOM “MOTKA” SPREMAN ZA OVOGODIŠNJU ĆEVAPIJADU

221

U planinarskom domu „Motka“ sve je spremno za osmu tradicionalnu manifestaciju poznatu pod imenomom “Sarajevska ćevapijada”.

Tokom trodnevnih susreta, naši planinari će ugostiti više od stotinu planinara  iz prijateljskih društava koji će doći u Vogošću iz svih krajeva BiH, takođe očekuje se dolazak i gostiju iz Srbije,  čime se potvrđuje međunarodni karakter Sarajevske ćevapijade. Već danas će stići prve ekipe, a domaćini su se još prošlog vikenda velikom akcijom čišćenja i uređenja, potrudili da ih dom i okolina prime u svom najboljem izdanju.

Takmičenje će se održati u subotu, 27. maja. O ukusima se ne raspravlja poznato je od davnina, ali na ovakvim tamičenjima  se očekuje neslaganje žirija jer valja odabrati najbolji ćevap, koji će opet zadovoljiti ukuse navećih sladokusaca. Naravno,  najvažnije od svega je dobro druženje i promocija turističkih potencijala naše općine, gostoprimstvo po kojem će gosti zapamtiti svoj boravak ovdje i ponovo doći. Vjerujemo da će ćevapi sa Motke uskoro  stajati rame uz rame travničkim, banjalučkim i onim koje jedemo na sarajevskoj Baščaršiji.

“Kako sada stvari stoje to bi se moglo desti da ćevapi sa Motke budu tako popularni, osmi put organizujemo, takmičari čuvaju svoje tajne, sirovine sami pripremaju, žiri je vrlo ozbiljan sve se ocjenjuje, vidjet ćemo šta će bit.”  – šaljivo kaže Đemo Kožljak, predsjadnik PD “Planinar” iz Vogošće.

Takođe planiran je  pohod na Skakavac, planinarsko sijelo,  a susreti se završavaju  podjelom nagrada  i zahvalnice najboljim ekipama.