Naslovnica VIJESTI INFO VATROGASNOM DRUŠTVU VOGOŠĆA URUČENA VOZILA I DODATNA OPREMA ZA ZAŠTITU OD POŽARA

VATROGASNOM DRUŠTVU VOGOŠĆA URUČENA VOZILA I DODATNA OPREMA ZA ZAŠTITU OD POŽARA

156

Danas je upriličena prigodna svečanost, prilikom koje je nabavljena oprema dodijeljena Vatrogasnom društvu Vogošća za opremanje Službe za zaštitu od požara. Svečanosti su prisustvovali predstavnici Općine Vogošća, kao i predstavnici Kantonalne uprave Civilne zaštite. Svečanost je iskorištena i kako bi Vatrogasno društvo Vogošća uručilo zahvalnice pojedincima koji su pomogli razvoj ovog udruženja proteklih godina.

Sredstva za nabavku  terenskog vozila i kombinovane radne mašine obezbijedila je Kantonalna uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo, ukupne vrijednosti oko 362.000,00 KM.

Po osnovu ugovora koji je Općina Vogošća 04.08.2023.godine potpisala sa Kantonalnom upravom civilne zaštite Kantona Sarajevo, a koji se tiče dodjele finansijskih sredstava za opremanje općinskih struktura zaštite i spašavanja, nabavljena je kombinovana radna mašina, kombinirani bager-skip JCB za jedinicu za asanaciju terena i USAR jedinicu, zatim šumsko vozilo sa visokotlačnim modulom, dron za službu spašavanja i izviđanje velikih požara.