Naslovnica VIJESTI INFO VATROGASNO DRUŠTVO VOGOŠĆA SVAKODNEVNO NA RASPOLAGANJU ZAJEDNICI

VATROGASNO DRUŠTVO VOGOŠĆA SVAKODNEVNO NA RASPOLAGANJU ZAJEDNICI

77

Uz borbu protiv širenja koronavirusa i svih drugih redovnih aktivnosti (spašavanje ljudi i imovine) koje  Vatrogasno  društvo  Vogošća    intenzivno provodi  od početka godine  govori u prilog njihovom entuzijazmu i odlučnosti da zajednici budu na raspolaganju 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici. Tokom trajanja vanrednog stanja svi kapaciteti su stavljeni na sprečavanje širenja zaraze.

S obzirom da je epidemiološka situacija na području općine Vogošća  zadovoljajuća, članovi VD Vogošća  vratili su se svojim ustaljenim aktivnostima, radu sa mladim i jačanju vlastitih kapaciteta, edukcijama, treninzima fizičke spreme i slično. Naravno poštovanje naređenih mjera je na prvom mjestu, socijalna distanca i dezinfekcija.

Jasmin Žigić predsjednik VD Vogošća, kaže da se vatrogasci susreću sa različitim izazovima, 2020. godina je specifična  i drugačija od svih ranijih. Turbulentno proljeće je donijelo brojne požare, zatim pandemdemiju koronavirusa i neizvjesnost koja još traje. Situacija se prati iz dana u dan kako bi spremno mogli odgovoriti svakom zahtjevu koji se stavi pred njih.

“Biti vatrogasac znači da svaki dan imaš priliku  nekome pomoći. Pun si adrenalina i života. Nakon svake inervencije, vraćaš se sa saznanjem da si nekome pomogao.”  – kaže Jasmin Žigić.  Članovi VD Vogošća u svakom trenutku  bezrezervno su na raspolaganju  široj društvenoj zajednici.