Naslovnica VIJESTI INFO VATROGASCI PVJ-ISPOSTAVA VOGOŠĆA U POSLJEDNJA DVA MJESECA IMALI VIŠE INTERVENCIJA

VATROGASCI PVJ-ISPOSTAVA VOGOŠĆA U POSLJEDNJA DVA MJESECA IMALI VIŠE INTERVENCIJA

222

Profesionalna vatrogasna jedinica ispostave Vogošća je pored svojih redovnih aktivnosti obilježila 1. Mart Dan civilne zaštite, a ujedno i Dan nezavisnosti. U čast prvog marta, međunarodnog dana civilne zaštite i dana civilne zaštite BiH, dio operativnih jedinica ove službe postrojen je u prostoru Doma mladih kantonalnog Crvenog križa koji se nalazi u Jošaničkom potoku, a nakon toga pripadnici ove  profesionalne vatrogasne brigade su  izveli i pokaznu vježbu, odnosno smotru jedinice spašavanja i zaštite ispred Zetre.

Pripadnici profesionalne vatrogasne jedinice voogošća su u posljednja dva mjeseca imali pune ruke posla. Prije svega, na gašenju požara dimnjaka i na otvorenom. Polovinom februara izašli su na intervenciju gašenja požara, na krovu zgrade u Jošaničkoj ulici, koji su uspješno lokalizovali, baš kao i požar u napuštenoj kući u Krivoglavcima. S obzirom da je zimski period, najčešći problemi koji izazivaju požar su dimnjaci koji nisu očišćeni na vrijeme istakao je komandir vatrogasnih ispostava Vogošća Ilijaš Damir Mahmutović.

Iz profesionalne vatrogasne jedinice Vogošća ističu da su uvijek na usluži građanima bez obzira jesu li to intervencije na području Vogošće ili negdje drugp, te apeluju na sve one koji pripremaju svoja imanja za proljeće da budu oprezni i podsjećaju da u slučaju požara pozovete broj 123.