Naslovnica VIJESTI INFO UZ MUZIKU I PJESMU UPRILIČEN TRADICIONALNI PRIJEM ZA ŽENE BORCE OPĆINE VOGOŠĆA

UZ MUZIKU I PJESMU UPRILIČEN TRADICIONALNI PRIJEM ZA ŽENE BORCE OPĆINE VOGOŠĆA

323

U prelijepom ambijentu restorana Kulin dvor u Semizovcu jučer je u organizaciji Općine Vogošća upriličeno tradicionalno osmomartovsko druženje za žene borce sa područja općine Vogošća. U opuštenoj i prijatnoj atmosferi uz ručak i razgovor dugogodišnje  prijateljice i poznanice su  podijelile sjećanja na zajedničke dane u borbi za slobodu BiH.

Domaćini ovim hrabrim ženama čija imena su  ispisana u najsvjetlije dane historije naše domovine  bili su načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i pomoćnik za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Vogošća Zijad Kadrić, koji su im tom prilikom uputili osmomartovske čestitke.

“Zaista mi je drago što smo ponovo na okupu. Kao što znate imali smo jednu pauzu zbog korone, a sad ponovo možemo ovaj dan obilježiti kako to i zaslužuju ove žene. Koristim se prilikom da svima čestitam praznik sa željom da ih dočekaju još puno u dobrom zdravlju i raspoloženju.” – rekao je tom prilikom Zijad Kadrić.

Uprkos prohladnom martovskom danu, svoj praznik  divne,  hrabre žene proslavile su onako kako to i treba,  s osmjesima na licu. Većina njih na proslavu je stigla   sa svojih radnih mjesta ali  ni umor ih nije spriječio da budu dotjerane  i pokažu ljepotu bosanske žene.