Naslovnica VIJESTI INFO USVOJENA ODLUKA O DODJELI PRIZNANJA OPĆINE VOGOŠĆA ZA 2024. GODINU

USVOJENA ODLUKA O DODJELI PRIZNANJA OPĆINE VOGOŠĆA ZA 2024. GODINU

58

Na 36. Sjednici općinskog vijeća Vogošća vijećnici su usvojili prijedlog Odluke o dodjeli priznanja Općine Vogošća za 2024. godinu. Komisija za odlikovanja i priznanja Općinskog vijeća Vogošća raspisala je Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu Općinskih priznanja. Pravo predlaganja imaju vijećnici, Općinski načelnik, političke partije, privredna društva, ustanove, udruženja, mjesne zajednice, radna tijela Općinskog vijeća kao i drugi organi i organizacije koje imaju sjedište na području općine Vogošća.

Prijedlozi su se podnosili u pisanoj formi sa obrazloženjem a za sljedeća priznanja: Zlatni grb sa plaketom Općine Vogošća, Plaketa Humanista godine Općine Vogošća i Zahvalnica Općine Vogošća. Prema riječima Sabihe Salčin, predsjednice Komisije za odlikovanja i priznanja Općine Vogošća razmatrano je 28 pristiglih prijedloga.

Ove godine biće uručena 3 Zlatna grba sa plaketom Općine Vogošća i to Esetu Muračeviću, Dženani Bešliji posthumno i Spomen sobi šehidima I poginulim borcima, dvije  Plakete Humanista godine Općine Vogošća i 16 Zahvalnica Općine Vogošća.