Naslovnica VIJESTI INFO U PRISUSTVU VELIKOG BROJA VJERNIKA SVEČANO OTVORENA DŽAMIJA U ULICI AHMEDA RIZVE

U PRISUSTVU VELIKOG BROJA VJERNIKA SVEČANO OTVORENA DŽAMIJA U ULICI AHMEDA RIZVE

746

U ulici Ahmeda Rizve danas je svečano otvorena džamija koja pripada džematu Vogošća. Svečanosti je prisustvovao veliki broja vjernika.

Otvorenju su prisustvovali izaslanik reisul-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, izaslanik muftije sarajevskog dr. Samed-ef. Omerdić, glavni sarajevski imam dr. Abdulgafar-ef. Velić, predstavnici vlasti i drugi gosti.

Svečanostima poput današnje su prethodili trud, posvećenost i zalaganje svih onih koji su bili uključeni u proces izgradnje džamije, ukazao je ovom prilikom muftija Adilović koji je prilkom otvaranja džamije ključeve uručio Fikretu Husejnoviću, sinu rahmetli hadži Mehmedu Husejnoviću, glavnim inicijatorom za izgradnju džamije u ovom naselju.

Otvorenju džamije je prisustvovao načelnik Općine Vogošća Migdad Hasanović koji je naglasio da će mještani ovog naselja i dalje imati podršku lokalne zajednice i vlasti u realizaciji projekata i stvaranju još boljih uslova za život u ovom dijelu naše općine. Svečanost su izvođenjem ilahija uveličali članovi hora Medžlisa IZ Sarajevo.