Naslovnica VIJESTI INFO UPRAVA ADMINISTRACIJE MUP KS: ODJELJENJU VOGOŠĆA U PRVA TRI MJESECA...

UPRAVA ADMINISTRACIJE MUP KS: ODJELJENJU VOGOŠĆA U PRVA TRI MJESECA 2021. GODINE PODNESENI BROJNI ZAHTJEVI ZA IZDAVANJEM LIČNIH DOKUMENATA

401

Uprava administracije MUP-a KS obavlja niz radnih zadataka. Što se tiče 2021. godine, već u prva tri mjeseca građani su podnijeli brojne zahtjeve za izdavanjem ličnih dokumenata. Samo u Odjeljenju  Vogošća podneseno je 473 zahtjeva za izdavanjem lične karte, a brojne su izdate i prijave o mjestu prebivališta.

Prema riječima Senade Hadžimehmedagić, pomoćnice ministra Uprave administracije MUP-a KS građani trebaju voditi računa da lične dokumente, kojim se dokazuje identitet, zamijene prije isteka roka važenja jer nakon toga procedure su drugačije. Također, ličnu kartu građanin pruzima lično, ali to nije jedini način. Dokument može preuzeti opunomoćenik ili se može dostaviti i putem pošte. Uprava administracije u KS ne bilježi do sada preuzimanje poštom jer ukoliko građanin nije na adresi dokument se vraća u Odjeljenje i neophodno je doći radi preuzimanja.

Uprava administracije MUP-a KS u prva tri mjeseca ove godine u svojim Odjeljenjima, među kojima je i Vogošća, bilježi izdavanje 5.599 vozačkih dozvola te 47.946 registracija vozila.