Naslovnica VIJESTI INFO UDRUŽENJE „SAHAN“: PODIJELJENO VIŠE OD 1.000 ZAŠTITNIH MASKI

UDRUŽENJE „SAHAN“: PODIJELJENO VIŠE OD 1.000 ZAŠTITNIH MASKI

240

Udruženje „Sahan“ jedno je od osam vogošćanskih udruženja koje se sredinom marta stavilo na raspolaganje svojoj lokalnoj zajednici i Štabu CZ. Do sada su sva udruženja zajedniči realizovala niz aktivnosti.

 

Prema riječima Fikrete Nazifović, predsjednice Udruženja „Sahan“ više od 1.000 zaštitnih maski je do sada sašiveno i podijeljeno. Ove maske dobili su, između ostalih, volonteri Mreže vogošćanskih udruženja, Društvo novinara BiH, Dom zdravlja Vogošća, ambulanta porodične medicine na Grbavici, Crveni križ Općine Vogošća, Štab CZ Općine Vogošća, Policijska stanica Vogošća, maske su dostavljene u crkvu Blažene Majke Terezije a šiju se za džemate Kobilja Glava i Semizovac. Samo građanima u Vogošći podijeljeno je oko 500 zaštitnih  maski do sada.

Predsjednica Nazifović se zahvalila donatorima koji su donirali platno za šivenje maski a posebno je istakla značaj vrijednih članica „Sahana“ koje  šiju zaštitne maske a koje su zajedno sa članovima Udruženja „Aktiva 2014“ vlastita sredstva uložile za kupovinu prehrambenih arikala, koji su podjeljeni u paketima za osobe koje teško žive.

Mreži vogošćanskih udruženja pristupili su i članovi Udruženja „Tihovići“ koji su se pridružili realizaciji značajnih aktivnosti i projekata.