Naslovnica VIJESTI INFO UDRUŽENJE RADIO KLUB VOGOŠĆA USPJEŠNO REALIZOVALO ZNAČAJNE PROJEKTE U 2021.GODINI

UDRUŽENJE RADIO KLUB VOGOŠĆA USPJEŠNO REALIZOVALO ZNAČAJNE PROJEKTE U 2021.GODINI

182

Radio amateri iz cijelog svijeta, uprkos modernim tehologijama svakodnevno komuniciraju putem svojih uređaja i na njima dobro poznatim frekvencijama i šiframa.U prošloj godini radio amaterski klub Vogošća zbog pandemije nije imao mnogo aktivnosti, ali su ipak uspjeli realizovati neke od najznačajnijih projekata.

U martu 2021.godine, 10 članova kluba dobilo je licence gdje su stekli jedno novo iskustvo, jer su osim poznavanja korištenja modernih tehnologija i uređaja naučili su nešto novo iz oblasti telekomunikacija. Iz Regulatorne agencije za komunikacije BiH dobili su dozvole, koje su podjeljene u prostorijama kluba gdje organizovana je podjela licenci i diploma o završenoj obuci. Članovi amatera radio kluba Vogošća putem svojih frekvencija i šifri mogu komunicirati sa drugim radio amaterima iz cijelog svijeta.

Predsjednik Udruženja radio amatera Vogošća Faruk Tičić istakao je da će i u narednom periodu nastaviti sa istim aktivnostima i rad na novim i sličnim projektima kao i proteklih godina.