Naslovnica VIJESTI INFO UČENICI OŠ “ZAJKO DELIĆ” PRVO POLUGODIŠTE ZAVRŠILI SREDNJOM OCJENOM 4,44

UČENICI OŠ “ZAJKO DELIĆ” PRVO POLUGODIŠTE ZAVRŠILI SREDNJOM OCJENOM 4,44

78

Prvo polugodište u OŠ „Zajko Delić“ bilo je uspješno jer su realizovane planirane aktivnosti. Postignuti su prilično dobri rezultati u učenju i vladanju a srednja ocjena je 4,44. U ovoj školi realizovane su i brojne vannastavne aktivnosti, a posebno je važno kazati da su đaci svoju školu uspješno predstavili na brojnim takmičenjima. Vladanje učenika je uglavnom primjerno ali ima i onih koji su ukoreni a razlog su najvećim dijelom izostanci sa nastave kao i nedolično ponašanje.

Tokom prvog polugodišta ostvarena je dobra saradnja sa više ustanova i institucija uz čiju pomoć su realizovani značajni projekti. Općina Vogošća, kaže direktorica, daje značajnu podršku u radu i tako je uljepšala dane raspusta socijalno ugroženim učenicima na način da im je u januaru poklonjen termin klizanja u Zetri.

Đaci škole na Kobiljoj Glavi će u školske klupe sjesti 30. januara, kada počinje drugo polugodište. Do tada će biti obavljene sve tehničke pripreme za realizaciju nastave a učionice će svježe i lijepo uređene dočekati osnovce.