Naslovnica VIJESTI INFO UČENICI OŠ “ZAHID BARUČIJA” POBJEDNICI XXII OPĆINSKOG TAKMIČENJA IZ PRVE POMOĆI

UČENICI OŠ “ZAHID BARUČIJA” POBJEDNICI XXII OPĆINSKOG TAKMIČENJA IZ PRVE POMOĆI

400

Na Trgu branilaca Vogošće i u holu Upravne zgrade KSC Vogošća, u organizaciji Crvenog križa Općine Vogošća održano je 22. općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći za učenike osnovnih i srednje škole sa područja Općine Vogošća.

Takmičenje je otvorila Ajša Abazovski, sekretar Crvenog križa Općine Vogošća u čijoj organizaciji je i održano takmičenje, a događaju je prisustvovao Namik Hodžić, generalni sekretar Crvenog križa Federacije BiH.

Takmičenje je održano po Propozicijama za takmičenje iz prve pomoći Društva Crvenog krsta/križa BiH, koje su dostavljene svim školama mjesec dana prije takmičenja. Učestvovale su četiri osnovne škole i SŠC Vogošća koji se direktno plasirao na kantonalno takmičenje.

Takmičenje se sastojalo od dva poligona praktičnog dijela sa realističkim prikazom povreda („Građevina“ i „Tuča maloljetnika u lokalu“). Najuspješniji su bili učenici OŠ „Zahid Baručija“ koji su osvojili 451 bod i koji su se plasirali na kantonalno takmičenje. Sa 443 osvojena boda drugo mjesto pripalo je OŠ „Mirsad Prnjavorac“, a trećeplasirana je bila ekipa iz OŠ „Porodice ef. Ramić“.