Naslovnica VIJESTI INFO UČENICI OŠ „MIRSAD PRNJAVORAC“ ZAUZELI PRVO MJESTO NA XXIII OPĆINSKOM TAKMIČENJU IZ...

UČENICI OŠ „MIRSAD PRNJAVORAC“ ZAUZELI PRVO MJESTO NA XXIII OPĆINSKOM TAKMIČENJU IZ PRVE POMOĆI

430

Na Trgu branilaca Vogošće, u organizaciji Crvenog križa Općine Vogošća održano je 23. općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći za učenike osnovnih i srednje škole sa područja općine Vogošća.

Takmičenje je otvorila Ajša Abazovski, sekretar Crvenog križa Općine Vogošća, a događaju je prisustvovala i  Eneida Višo, sekretar Crvenog križa Kantona Sarajevo.

Takmičenje je održano po propozicijama za takmičenje iz prve pomoći Društva Crvenog krsta/križa BiH, koje su dostavljene svim školama mjesec dana prije takmičenja. Učestvovale su četiri osnovne škole i SŠC Vogošća koji se direktno plasirao na kantonalno takmičenje.

Najuspješniji su bili učenici OŠ „Mirsad Prnjavorac“ koji su osvojili 435 boda i koji su se plasirali na kantonalno takmičenje koje će biti održano 5. maja ove godine. Sa 420 osvojenih bodova, drugo mjesto pripalo je učenicima OŠ „Zahid Baručija“, a trećeplasirana je bila ekipa iz OŠ „Izet Šabić“ sa osvojenih 406 boda, dok su učenici OŠ „Zajko Delić“ osvojili 373 i plasirali se na četvrto mjesto.