Naslovnica VIJESTI INFO U TOKU JE “MERHAMETOVA” AKCIJA: KURBANI U BiH, MEKKI I AUSTRALIJI

U TOKU JE “MERHAMETOVA” AKCIJA: KURBANI U BiH, MEKKI I AUSTRALIJI

335

Počela je akcija „Bosanski kurban“ Muslimanskog dobrotvornog društva “Merhamet” i trajat će do 29. juna 2023. godine. I ove godine kurbani će se nabavljati od domaćih poljoprivrednih proizvođača i povratnika. Donacija za domaći kurban iznosi 430 KM, a može se uplatiti do 29. juna 2023. godine.

Zahvaljujući ovoj akciji  „Merhamet“ obezbjeđuje meso za svojih 45 javnih kuhinja i njihovih punktova na cijeloj teritoriji BiH u kojima “Merhamet” svakodnevno hrani više od 8.000 korisnika, koji zahvaljujući upravo akciji “Bosanski kurban”, imaju obilne i kvalitetne obroke tokom cijele godine. Kurbani se mogu uplatiti i za Mekku i Austaliju. Cijena tih kurbana je 300 KM, a uplate su moguće do 27. juna 2023. godine.

“Merhamet”, zahvaljujući akciji “Bosanski kurban”, istovremeno pomaže domaće poljoprivredne proizvođače, povratnike, nezaposlene demobilisane borce, brojna udruženja, socijalne ustanove i socijalno ugrožene građane Bosne i Hercegovine.  Uplate su moguće u svim „Merhametovim“ regionalnim i osnovnim odborima pa tako i u Vogošći  te u sjedištu Društva u Sarajevu.