Naslovnica VIJESTI INFO U SŠC VOGOŠĆA SVEČANO OBILJEŽEN DAN ŠKOLE

U SŠC VOGOŠĆA SVEČANO OBILJEŽEN DAN ŠKOLE

386

Srednjoškolski centar Vogošća svečanom sjednicom i nizom drugih sadržaja danas je obilježio važan jubilej, 44 godine od svog osnivanja.  Kroz četiri i po decenije koliko radi prošle su brojene generacije, odškolovani su vrsni inžinjeri, ekonomisti, majstori. SŠC Vogošća danas je jedna od najpoželjnijih škola na području Kantona Sarajevo. Učenici rade u moderno opremljenim kabinetima, a nastavu drže predani profesori i pedagozi.

Ovakvi događaji svakako su prilika da se sastanu nekadašnji i aktuelni uposlenici, bivši i novi učenici. Tako je danas bilo u Srednjoškolskom centru Vogošća. Centralni dio proslave bila je svečana sjednica, a brojnim gostima, zvanicama, kolegama te učenicima škole obratio se direktor  Elvir Sućeska i sam nekadašnji učenik škole,   kazao  je između ostalog da je u planu uvođenje novih smjerova i da će od naredne školske godine  u sklopu SŠC Vogošća djelovati informatička gimnazija.

Svečanosti je prisustvovao i Općinski načelnik Migdad Hasanović, koji je tom prilikom  izrazio svoje zadovoljstvo uspjesima koje postiže SŠC Vogošća,  te dodao da su  najavljene novine pokazatelj da SŠC Vogošća ide u najboljem smjeru i dodao da će Općina Vogošća i dalje biti podrška školi. Takođe, čestitao je Dan škole učenicima i uposlenicima.

Zasluženim  pojedincima i organizacijama dodijeljene su zahvalnice i priznanja učenicima koji su postigli odlične rezultate, nekadašnjim uposlenicima škole i partnerima škole. Plakete su dodijeljene Općini Vogošća, RTV Vogošća, poslovnim partnerima i saradnicima.   Program je završen horskom izvedbom pjesme “Sarajevo ljubavi moja” kojom su vogošćanski srednjoškolci čestitali rođendan glavnom gradu naše domovine.  Inače tokom cijelog dana trajao je i “Dan otvorenih vrata”  kako bi se budući maturanti vogošćanskih osnovnih škola mogli upoznati sa onim što im može ponuditi SŠC Vogošća.