Naslovnica VIJESTI INFO U SKLOPU MANIFESTACIJE “SELAM, YA RESULALLAH” U VOGOŠĆI PROUČEN MEVLUD

U SKLOPU MANIFESTACIJE “SELAM, YA RESULALLAH” U VOGOŠĆI PROUČEN MEVLUD

143

Mevludska svečanost povodom rođenja Muhammeda s.a.v.s. za područje općine Vogošća  proučena je u centralnoj vogošćanskoj džamiji sinoć  nakon klanjanja jacija namaza. Mevlud su proučili imami Medžlisa islamske zajednice Sarajevo.

 

“Ciljevi projekta su predstavljanje života Božijeg Poslanika i podsticanje na primjenu njegovih univerzalnih poruka u savremnom dobu, promocija islamske umjetnosti sa posebnim akcentom na umjetnost vezanu za Poslanika, odgovarajućim programima i aktivnostima buditi najljepše osjećaje ljubavi prema Stvoritelju i Njegovom Poslaniku, doprinijeti razvijanju navika činjenja dobra kod djece i mladih te doprinijeti promociji lijepog u javnom prostoru, sa naglaskom na lijepu riječ.” – rekao je između ostalog za TV Vogošća, Elvedin ef. Klisura, pomoćnik glavnog imama Medžlisa islamsle zajednice Sarajevo.

Poruka ovogodišnje manifestacije “Selam, ya Resulallah”  koja je počela o 22. Septembra, a završava 16. oktobra,  je milost, a moto kur’anski ajet “A tebe smo kao milost svjetovima poslali!”